A titkos máglyarakás receptje
Panni ennél boldogabb már nem is lehetne! A kezdeti kételyei elillanni látszanak, hiszen egy csodás recept és megannyi hihetetlen díszítési technika van a birtokában, otthonában várakozó mézeskalács barátainak pedig biztosan le fog esni az álla. Karácsonyi dalokat dúdolgatva halad tovább útján, amikor orrába édeskés illat kúszik be. „Mi lehet ez?” – kérdezi magától és elindul az illat útját követve.
Az illat egy mézeskalács házhoz vezette őt, ahonnan harsogó jókedv és nevetések zaja hallatszik ki és csak úgy, mint nála, itt is hatalmas társaság gyűlt össze a Karácsony megünneplésére. Magabiztosan bekopogtat a házba és egy kedves, pirospozsgás arcú tündér nyit neki ajtót, Vivi. Panni elmeséli neki, hogy az illatot követve talált ide és kíváncsi, hogy miből ered ez a számára ismeretlen aroma. Vivi mosolyogva beinvitálja a házba és megmutatja neki a titkos máglyarakás receptjét.
Máglyarakás
Hozzávalók:
- 2 darab kalács
- 1 kg alma
- 1 üveg Gyümölcsöskert prémium sárgabaracklekvár
- 6 darab PENNY tojás
- 20 dkg PENNY kristálycukor
- 20 dkg dió
- 3 csomag PENNY vaníliás cukor
- 6 dl Sissy tej
- 5 dkg PENNY margarin
- 2 teáskanál PENNY őrölt fahéj
Az almát megpucolom, lereszelem. A 4 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 2 teáskanál fahéjjal összekeverem. A tepsit margarinnal kikenem, a kalácsokat felszeletelem. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját 6 evőkanál cukor és 1 csomag vaníliás cukor hozzáadásával kikeverem. A tejet meglangyosítom, hozzáöntöm, összekeverem. A kalácsok mindkét oldalát belemártom, majd a kikent tepsibe rakom. Erre jöhet a baracklekvár fele, majd a durvára vágott dió. Az almát a levétől kinyomkodva a dió tetejére egyenletesen rápakolom. A baracklekvár másik felével megkenve 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Addig a tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra verem, majd a sütőből kivett alapra kenem és aranybarnára sütöm.